Mina första fåglar

Emma Janssonmina-forsta-faglar
Triumf förlag 2019
uUgg

Emma Jansson är fackboksförfattare och fågelskådare och har både skrivit och tecknat denna fina fågelbok i stort format. Vi får möta nötväcka, domherre, blåmes, talgoxe, bofink, kungsfågel, morkulla, nötskrika, större hackspett, koltrast, sädesärla, tofsvipa, trana, gråhäger, sångsvan, gräsand, skäggdopping, strandskata och fiskmås. Varje fågel har fått en sida, varav större delen utgörs av en illustration. Alla bilderna har fått ramar av träd, blommor eller andra växter. De är vackra med också stilrena och tydliga. Texten är inte lättläst, så om detta ska vara den första fågelboken bygger det på att någon högläser.

Jag känner mig lite tjatig, men jag saknar verkligen en innehållsförteckning. Förutom den missen är det en riktigt fin bok som kommer att passa bra i skolbiblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s