Jordens största kalashatare

Ellen Greider jordens-storsta-kalashatare
Alfabeta 2020
Hcf
78 sidor

Freja är en person som gillar att vara ifred ibland. Inte så att hon inte har kompisar, hon har både Elsa som är hennes granne och Anton som hon är med på fritids sent på eftermiddagen när hans andra kompisar gått hem. Men hon har ingen bästis i klassen och ibland ställer det till problem. En annan sak som ställer till problem för henne är vuxna som inte förstår att hennes ensamhet oftast är självvald, man behöver inte vara ensam bara för att man är själv.

Berättelsen tar oss genom text och bild genom Frejas vardag, stöket på fritids, en skoutflykt som går fel och kalaset som Freja måste gå på fast hon inte vill, men som visar sig ha en fin överraskning i beredskap åt henne.

Till formatet är detta närmast en ovanligt lång bilderbok i liten storlek. Det gör den lite svår placerad. Den kan passa duktiga läsare på lågstadiet men är kanske bättre som högläsning i liten grupp så att alla kan se bilderna.

Det här är Ellen Greiders barnboksdebut. Att hon kommer från seriehållet märks i de fina illustrationerna som är båda rikliga och talande. Ibland varvas tankebubblor och pratbubblor in i texten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s