Svenska fåglar

Martin Emtenässvenska-faglar-jamfor-och-lar-kanna-40-arter
Illustratör: Jonas Källberg
Rabén & Sjögren 2020
Faktabok

I den här boken finns ett stort antal av våra svenska fåglar samlade utifrån sina familjer. Upplägget i boken känns som ett försöka att spelifiera fågelskådandet genom att härma hur exempel olika pokemons egenskaper beskrivs i spelet Pokemon Go. Illustrationerna av fåglarna är också lätt mangainspirerade, vilket gör dem gulliga, men också att olika teckningar och färgfält blir väldigt tydliga. Beskrivningarna av fåglarna ger väldigt mycket information genom olika symboler: hur lätta de är att skåda, föda, stann-eller flyttfågel, boplats, favoritplats, personlighet och mycket mer. Alla symboler finns tydligt förklarade i ett ”Så funkar boken”-avsnitt. Boken har också en tydlig innehållsförteckning och en ordlista för svåra ord.

Det är bra med variation i fackboksutbudet. Kanske lockar det här greppet några nya fågelskådare eller gör några till barn nyfikna på fåglar, dessa fantastiska varelser som man kan se och samla överallt utan att verkligheten behöver förstärkas med en app. Den passar på låg- och mellanstadiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s