Ett bättre jag – projekt Libra

Carin Gerhardsson och
Petter Lidbeck
Rabén & Sjögren 2020
Hcg
157 sidor

I andra boken om Amanda och Rasmus fortsätter den skrupelfria Teresa Leboucher sina minst sagt oetiska försök att förbättra mänskligheten. Den här gången är det internationell organhandel som står i centrum och ännu en gång utnyttjar hon välgörenhetsinrättningar och barnhemsbarn för att komma dit hon vill.

Amanda är på semester i Thailand med Rasmus och sin nyfunna tvillingsyster Juanita under överinseende av moster Bim som nu är hennes vårdnadshavare. På vägen hem tvingas planet nödlanda i Dhaka där barnen helt och hållet av en slump kommer Leboucher på spåren igen. Det är den helt osannolika inramningen på Gerhardssons och Lidbecks nya spänningsroman för mellanåldern.

Tills skillnad från den förra boken, som var en road trip genom Europa, utspelar sig nästan hela denna på den klinik i Dhaka där ett fasansfullt brott ska äga rum, med en helt ovetande familj med en cancersjuk pojke och en frisk pojke från Lebouchers barnhem som viktiga spelpjäser. Förutom förspelet på hotellet i Thailand där läsaren får en snabb återblick på vad som hände i förra boken, utspelar sig den under några timmar då barnen i kamp med klockan försöker stoppa det hemska brottet från att äga rum.

Det är fart, spänning, ärkeskurkar och fiffiga hjältar och inte ett dött ögonblick. Dessutom nämns i förbifarten ”Projekt Pisces”, där Leboucher ska ge sig in på att stoppa åldrandet. Gissningsvis blir det nästa bok att längta efter i den här serien. Passar fyran- sexan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s