Liten i staden

Sydney Smithliten-i-staden
Lilla Piratförlaget 2020
Bilderbok

Ett barn tar sig runt i en storstad. ”Jag vet hur det är att vara liten i staden” säger berättarrösten som lämnar mycket att förmedla till bilderna och att läsas mellan raderna. Barnet rör sig mellan höghus, gångbroar, spårvagnar och gränder men tar oss också till sina gömställen och viloplatser. Långsamt börjar snön att falla över sidorna och marken blir allt mer vit. Känslan av att utsatt i en stor stad, men ändå hitta lösningar för att klara sig på egen hand förmedlas perfekt. Slutet är lika inbjudande till egna tolkningar som resten av boken, men till sist är det spåren i snön som ger oss hopp om att den som varit saknad hittat hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s