Stora och lilla AaBbCc

Elin Ruuthstora-och-lilla-aabbcc
Illustrationer: Saga Bergebo
Modernista 2020
Bilderbok

ABC-böcker är en klassisk genre. Den här är ett glatt tillskott i generöst format. Vi bjuds på fina fyrraradersrim, en sida per uppslag med färgmättade illustrationer i oftast lite jordiga färger som breder ut sig över hela sidorna.

Bäst tycker jag om sidorna för Qq och Rr där vi får se två rum i en lägenhet från olika håll. Den typen av fiffighet inbjuder till noggrant studerande av bilderna. Och gör man det, studerar bilderna noga, finns mycket att prata om till varje bild.

Elin Ruuth har tidigare skrivit i en sagoantologi utgiven av den Malmöbaserade teatergruppen Banditsagor, men detta är hennes första egna barnbok. Saga Bergebo har tidigare illustrerat Marjan Svabs Stjärnorna ser likadana ut överallt.

Passar i alla skolbibliotek som har ett lågstadium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s